Tudnivalók - Gyakran Ismételt Kérdések

Üdvözlünk a FotoKit GYIK oldalán. Válassz egy olyan címet a felsorolásból, amely alatt remélhetőleg megtalálod a kérdésedet és a választ.

A FotoKit-ről

Mi a FotoKit?

A Fotokit egy varázslatos fotókönyv, ami mindig Nálad lehet, mert méreténél fogva elfér a zsebedben, mégis 24 fényképet tárol. Egykönnyen nem szakad, saválló és ha kedved van, akár évekig vízben tarthatod, sem a fotóalbum anyaga, sem a kép nem változik egy picit sem. Ha leszeded róla az algákat máris gyönyörködhetsz fotókönyved fényképeiben.

Mik a FotoKit album méretei?

103 mm x 62 mm, és a vastagsága 5 mm. Egy valódi zseb fotókönyv.

Miért jó a FotoKit?

Mert „kütyü” nélkül megmutathatok magamból valami fontosat másoknak! Családnak, barátoknak üzleti partnernek.(Persze „kütyüfüggőknek” azért kiegészítőleg ott a megosztás lehetősége, így a FotoKit rögtön elektronikusan és kinyomtatva is megjelenik egy különleges fotókönyv formájában. De a készülék lemerülhet, lehet áramszünet, vagy búvárkodhatsz a tengerben, a FotoKit mindig működik. Igaz, egyidejű áram-, nap- és holdfogyatkozáskor így is bajba kerülünk.:)

Mire használhatom a FotoKitet?

Nem tudnánk annyi felhasználási lehetőséget felsorolni, hogy valakinek eszébe ne jusson egy újabb és még újabb ötlet. Válaszolhatnánk, hogy a FotoKit egy jó ajándék. Mert persze, hogy az, amikor pl. szüleinknek, nagyszüleinknek, barátainknak adjuk egy emlékezetes esemény után. De ugyanígy egy fotóművész, építész, belsőépítész, grafikus vagy kertész is megmutathatja munkáit a FotoKit fotókönyv segítségével. És persze egy virágkereskedő, kőműves, ács vagy bádogos is. Árubemutató lehet egy üzletkötő kezében, de lehet elsősegélynyújtást, vízi mentést, horgászfogásokat oktató könyvecske vagy szerelmes vers gyűjtemény. Hiszen ez a fotókönyv nemcsak vízálló, csókálló is! Fényképes családi recept gyűjteményt is összeállíthatsz, pl.: Miből csináltuk, és hogy ettük meg? címmel, és ne kíméld a konyhában sem, mert akár meg is főzheted, utána lenyalogatható, és zsebre vágható. Jó étvágyat! És... végtelen a tér, mely munkára hív.

Hogyan lehet saját FotoKit fiókom?

Kattints bármelyik oldalon a fejlécen lévő ”Regisztráció” linkre, adj meg egy felhasználó nevet, egy jelszót és az e-mail címedet! Máris van saját fiókod, ahol a fénykép gyüjteményeidet tárolhatod.

Kérdések munka közben

Hogyan lehet FotoKit albumot készíteni?

Kattints a nyitólapon a „Vágj bele!” gombra, és máris készítheted a saját FotoKit fotókönyvedet

Készíthetek több vagy kevesebb képből is FotoKit albumot?

Az albumban 24 képes oldalt szerkeszthetsz. Ezen túl a két belső borítóra szöveget írhatsz. Az oldalak száma nem változhat.

Ha szeretnék csak szöveges oldalt csinálni?

Semmi akadálya. Sőt, a szerkesztő program lehetőséget ad a képek mellé, alá, fölé, vagy éppen a képekbe való szövegírásra is.

A kész FotoKit fotókönyvem éppen úgy néz majd ki, mint amit a képernyőn látok?

Igen. Azonban a képernyő fény és szín beállításai és a számítógépes felbontás következtében elképzelhető, hogy a kinyomtatott színek egy picit eltérnek a gépeden láthatótól.

Mire vigyázzunk fehér hátterű kép esetén?

Előfordulhat, hogy a monitorunk nem képes megjeleníteni olyan színárnyalatokat, amik a nyomtatásban megjelennek. Például a monitoron fehérnek tűnő háttér, nyomtatásban foltos lehet.
Ennek kiküszöbölésére a fehér, vagy egyszínű hátterű képeket a monitoron nem csak szemből, hanem több irányból - szinte a monitor síkjából - érdemes szemmel ellenőrizni, mert gyakran csak ilyen írányból látszanak ezek a foltok. Ennek az eltüntetésére érdemes fotó editáló (képszerkesztő) programot használni, pl: Adobe photoshop.

Hogyan helyezzem a képeimet a megfelelő helyre?

Vidd a képre a kurzort, kattints rá, és anélkül, hogy felengednéd „vonszold” a kiválasztott üres helyre, majd engedd fel a billentyűt.

Hogyan kerül egy kép hátoldalára éppen az, amelyiket akarom?

Mivel a FotoKit előről és hátulról egyaránt nyitható, ezért vedd figyelembe, hogy a hátoldali 1. oldal éppen az előoldali 12. oldal hátára kerül. Így az előoldali-hátoldali (E-H) képpárok a következők:
E1-H24, E2-H23, E3-H22, E4-H21, E5-H20, E6-H19, E7-H18, E8-H17, E9-H16, E10-H15, E11-H14, E12-H13.
Matematikusoknak: az Előoldali-Hátoldali sorszámok összege mindig 25, azaz (E+H=25, sőt H=25-E)!

Mi az a halvány keret, amit szerkesztés közben a kép határán kívül látok?

Az mutatja meg, hogy a kifutó képek miatt mi kerül a „biztonsági” zónába. A vágógép ebből valamit belekomponálhat a képbe, a másik oldalon ugyanennyit elvesz. Ezt érdemes figyelembe venni a szerkesztéskor! Ez a zóna plusz mínusz 3 mm.

Miért jelenik meg a kifutó kereten néha egy felkiáltó jel piros négyzetben?

A jel akkor ugrik elő, ha a biztonsági zónát már nem tölti ki a kép. Ez esetleg fehér csíkként jelenhet meg a nyomtatott oldalon. Vagy ha más alapszínt választottál, az a szín kerülhet oda.

Miért jelenik meg a jobb alsó sarokban egy felkiáltó jel?

Azért, mert a letöltött kép pixelszáma a kifogástalan nyomdai minőséghez, azaz a 300 dpi-hez, túl kevés. Ez teljes képméret esetén 1286x803 pixel. Megoldás: vagy nagyobb (pixelszámú) képet töltesz fel helyette, vagy lekicsinyíted a képet addig, amíg a felkiáltó jel eltűnik, és esetleg egy alapszínt adsz keretként a képhez.

Tudok alapszínt választani?

Ha az alapszín feliratra kattintasz, akkor a legördülő színskálán kijelölheted a kívánt alapszínt. Jó tanács: általában a kép jellemző színét, és a kép tónusánál sötétebbet érdemes választani, ha nem akarod, hogy a keret legyen a hangsúlyosabb. Ha viszont a keret színével akarsz valamit kifejezni, akkor játssz bátran a lehetőségekkel (pl. a Szerelmem rózsaszín keretben).

A betűk színét megválaszthatom?

Igen, ugyanúgy ahogy az alapszínt.

Hogyan írhatok a képre, vagy a kép mellé?

A kép jobb alsó részén lévő ceruzára kattintás után elkezdheted az írást. Az itt megjelenő ismert jelekkel pedig balra, jobbra vagy középre zárhatod a szöveget. A kép alá, fölé, mellé úgy írhatsz, hogyha a képet úgy helyezed el, hogy a kívánt helyen üres sáv maradjon!

Milyen típusú képfájlt kell használni?

JPG, PNG, GIF.

Mi egy kép ideális fájlmérete?

Minél több képpontot kapunk, annál jobb. De egy kép maximális fájlmérete 5 Mb lehet.

Megoszthatom a végleg mentett FotoKit albumomat?

Igen, ha regisztráltál, ingyen készíthetsz online albumot - Fotokit megrendelése nélkül -, amit elküldhetsz bárkinek. Ha döntesz, és megrendeled a nyomdai kivitelt, akkor 10 további ingyenes albumodat az utolsó vásárlás napjától számított 1 évig tároljuk. Minden új FotoKit fotókönyv megrendelése után lehetőséged van 10 új online album elkészítésére.

A nyilvánosság és a szerzői jog

Ki kaphatja meg az adataimat?

Senki! A nálunk tárolt adataid teljesen titkosak, senki nem férhet hozzájuk. Csak azok az információk ismerhetők meg, amiket Te nyilvánosságra hozol.

Ki láthatja az én FotoKitemet?

Erről Te döntesz! Két lehetőség van:
1. Magán: ezt csak a fotókönyv készítője láthatja és rendelheti meg, és azok, akiket ő felhatalmaz erre. Amennyiben az album tulajdonosa valakinek - családtagnak, barátnak, üzletfélnek - elküldi a tőlünk kapott URL-t és egy jelszót, akkor az aki megkapta az előbbi adatokat, szintén megnézheti és megrendelheti a Fotokit fotóalbumot.
2. Nyilvános: mindenki megnézheti, megrendelheti.
Alapesetben a feltöltött képek „magán” besorolást kapnak, azaz kizárólag a létrehozója férhet hozzá úgy az elektronikus mint a kinyomtatott FotoKithez.
Ha a fotókönyv tulajdonosa a „nyilvános” besorolás mellett dönt, akkor alkotását bárki megnézheti, kedvencei közé sorolhatja és Kit formában, kinyomtatva megvásárolhatja.

A képeim szerzői joga az enyém marad?

A képek és az album szerzői joga minden tekintetben a Tiéd marad a jövőben is.

A „magán” képeimet hogyan tudom megosztani valakivel?

Küldd el neki a webcímedet és a jelszavadat!

Regisztrálnia kell annak, aki meg akarja nézni az albumomat?

Nem.

Rendelés és megosztás

A megrendeléshez regisztrálni kell?

Igen, megrendelést csak regisztrált Kiter küldhet.

Hogyan rendelhetem meg a saját FotoKitemet?

Ha végleg összeállítottad az albumot, és elégedett vagy vele, kattints a „Befejezés”-re, ami átvezet a Megrendelés oldalra. Ha a kérdésekre válaszoltál, akkor a „Küldés”-re kattintva küldd el nekünk megrendelésedet e-mailben.

Hogyan rendelhetek meg egy nyilvános Kitet?

Egyszerűen nyomd meg a kép alatti Kosárba gombot. Ha már Kiter vagy, minden úgy megy tovább, mint a saját Fotokited megrendelésekor. Ha pedig még nincs saját fiókod, akkor regisztrálj, és máris rendelhetsz.

Ki az a Kiter?

Vicces megnevezése annak, aki a Fotokit közösség tagja.

Mennyibe kerül egy FotoKit album?

Egy album ára
- előre elvégzett banki átutalás esetén, ingyenes szállítással, forgalmi adóval együtt 3795.-Ft. DE! Kérlek, olvasd el a "Hogyan fizethetek" pontot néhány sorral lejjebb!

Kaphatok kedvezményt?

Ha egy összeállításból 10-nél többet rendelsz meg, olcsóbb lesz minden darab, az első tizet is beleértve.
10-20 db esetén a kedvezmény minden albumra 10%
21-50 db esetén a kedvezmény minden albumra 15%
50 db felett a kedvezmény minden albumra 20%

Szállítás, fizetés és kupon beváltás

Mikor kapom meg a FotoKitemet?

A megrendeléstől számított 10 munkanapon belül. A nyomdai átfutás kevesebb mint 5 nap, és a Posta elsőbbségi megbízással szállítja ki a FotoKitet. A megrendelés napjának az a nap számít, amikor a pénz a számlánkon megjelent.

Hogyan fizethetek?

A fizetés két módon lehetséges:
- Bankszámlánkra előre átutalással netbankon keresztül vagy a bankodnak benyújtott átutalási megbízással küldheted a pénzt, vagy postai utalványon. Ezekben az esetekben megrendelésed aznap lép életbe, amikor a pénz megérkezik a számlánkra. Így a FotoKit ára ingyenes kiszállítással 3795.-Ft.
Kedvezményezett neve: Flandria Kft.
Kedvezményezett számlaszáma: 10918001-00000128-53830006
Közlemény: ide mindenképpen a "Megrendelő neve" kerüljön, az azonosíthatóság miatt

Hogyan válthatom be a kuponomat?

Miután regisztráltál hozzánk és feltöltötted az albumodat, véglegesítsd.
Sikeres véglegesítés után automatikusan a Kosár és megrendelés oldalra jutsz.
Ezen az oldalon az albumod alatt megtalálod rózsaszínnel a Kedvezmény és Kuponkód megadása kiírást.
Kattints rá és az üres mezőbe írd be a kuponkódod (Kuponvilág esetén a kuponod utolsó 12 számjegyét) majd nyomd meg az OK gombot, így lenullázódik a fizetendő összeg. Ezek után már csak töltsd ki az adatokat és rendeld meg az albumodat!
5-10 munkanap alatt kiszállítjuk neked!

Reklamáció

Mégsem tetszik az albumom, visszaküldhetem?

A Fotokit album a Te szellemi terméked, mi csak kiviteleztük. Ha mégsem tetszik, javasoljuk, hogy készíts egy újat, még szebbet, de ezt nem vehetjük vissza! Azonban ha kifogásod van, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot! Csak azt a terméket vesszük vissza, amelyiket a megrendelés életbe lépésétől számított 21. napon még nem kísérelt meg kézbesíteni a postás, vagy szállítás közben megsérült. A sérült albumot az eredeti csomagolással együtt, használatlan állapotban küldd vissza, legkésőbb az átvétel napjától számított 5. napon.